Cara Pasang Aplikasi Pada Komputer Dan Komputer Mudah Dan Cepat

Memahami Pemasangan adalah proses memasang perisian tertentu ke dalam sistem komputer / komputer riba misalnya permainan dan antivirus, sebelum dapat digunakan, tentunya akan melalui proses pemasangan terlebih dahulu. Artikel ini akan membincangkan cara memasang aplikasi / perisian pada komputer riba dan komputer anda.

Anda hanya perlu klik pada fail exe atau fail pemasang yang akan dipasang, maka permohonan itu akan meminta persetujuan, sila pilih saya bersetuju atau saya setuju, kemudian pilih seterusnya, pasang, seterusnya dan selesai. sebagai tambahan jika permohonan itu mempunyai nombor lesen atau siri kita hanya perlu memasukkan nombor siri semasa pemasangan, atau biasanya setelah proses pemasangan selesai.

Berikut adalah langkah-langkah standard untuk memasang aplikasi komputer:

Buka Windows Explorer / My Computer, kemudian cari lokasi fail pemasang (sama ada pada CD, pada cakera keras, dan sebagainya). Khususnya untuk fail pemasang CD, biasanya acara pemasangan akan berlaku secara peribadi setelah CD dimasukkan ke dalam pemacu. Sekiranya tidak, jadi anda mencari lokasi dengan Windows Explorer.

Klik dua kali fail pemasang (biasanya dengan fail .exe dan dengan gambar ikon khusus).

Fasa pemasangan biasanya cukup bagus untuk anda selesaikan dengan menekan butang Next dan Next sehingga selesai. Biasanya pada peringkat ini anda diminta untuk bersetuju dengan
Perjanjian Pengguna Eias alias, tentukan lokasi pemasangan, dan tentukan alternatif membuat ikon pintasan pada desktop dan mulakan menu.

Jika peringkat selesai, acara biasanya akan dijalankan secara automatik untuk kali pertama. Jika tidak, anda boleh menyemak dan laksanakan secara manual dengan pergi ke menu Mula> Semua Program> nama acara (program yang anda baru pasang biasanya diserlahkan dalam alias latar belakang kuning).

Ia tidak mudah untuk memasang perisian pada komputer riba anda, anda juga boleh menggunakan kaedah di atas untuk memasang permainan atau aplikasi lain, hanya menyesuaikan langkah-langkah aplikasi yang akan anda pasang. Jika anda boleh memasang aplikasi itu sendiri pada komputer riba, maka anda boleh menambah aplikasi itu sendiri pada komputer riba atau komputer anda.

0 Response to "Cara Pasang Aplikasi Pada Komputer Dan Komputer Mudah Dan Cepat"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel