Cara Pasang Aplikasi dan Permainan pada Windows 10

Mungkin anda sudah tahu, bahawa sejak Windows 8, Windows 8.1 ke Windows 10 terkini sudah mempunyai Windows Store. Maksudnya, anda boleh memuat turun aplikasi dan permainan di Windows 10 dan Windows 8.1 / 8 secara langsung dari Gedung Windows. Bagaimanakah saya memasang aplikasi pada komputer riba Windows 10?


Tetapi sejak Windows 10 adalah Windows terbaru, kami hanya menumpukan pada aplikasi Gedung Windows pada Windows 10. Bukan sahaja aplikasi Windows 10 yang boleh anda muat turun dari Gedung Windows, anda juga boleh memuat turun permainan Windows 10 dari Gedung Windows.

Kedai aplikasi seperti ini menjadi popular apabila App Store mula diperkenalkan oleh Apple pada iPhone untuk menampung semua aplikasi dan permainan yang dibuat oleh pemaju di satu tempat, kemudian diikuti oleh Google Play Store dan kemudian Gedung Windows.

Windows Store sendiri mula-mula muncul di Windows Phone, kemudian mengadopsi Windows 8 dan Windows 8.1 dan kemudian Windows 10. Jumlah aplikasi dan permainan Windows 10 adalah salah satu yang paling biasa di semua versi Windows Store yang lain.

Nasib baik, bagaimana untuk memuat turun aplikasi Windows 10 melalui Windows Store sangat mudah. Begitu juga dengan cara memuat turun permainan pada Windows 10 melalui Gedung Windows. Anda boleh memuat turun aplikasi dan permainan Windows 10 yang anda suka. Bagaimana saya memasang aplikasi komputer riba Windows 10?

Tetapi sudah tentu, anda masih perlu tahu apa aplikasi Windows atau permainan yang anda muat turun. Terdapat aplikasi percuma, aplikasi berbayar, ada yang boleh menjadi percubaan percuma, ada yang tidak boleh percubaan gratis.

Sekarang bagi anda yang ingin mengetahui cara memasang aplikasi dan permainan pada Windows 10, anda boleh mengikuti tutorial mudah berikut.

Sambungkan akaun Microsoft anda ke Windows 10. Anda mesti log masuk ke akaun Microsoft anda sebelum anda boleh memasang aplikasi dan permainan Windows 10 dari Gedung Windows.

Buka Gedung Windows pada Windows 10 anda. Anda akan melihat banyak aplikasi yang boleh anda muat turun dari Gedung Windows.

Pilih aplikasi Windows 10 yang anda mahu muat turun dan pasang. Anda boleh memasang sebarang aplikasi dari Windows Store ke komputer Windows 10 atau komputer riba anda.

Klik Pasang untuk memulakan proses memuat turun dan memasang aplikasi Windows 10. Proses memuat turun dan memasang aplikasi akan dijalankan secara automatik.
Anda hanya menggunakan aplikasi Windows 10 pada komputer PC dan komputer riba anda.

Jika masih kekurangan, anda boleh menambah aplikasi Windows 10 yang anda mahukan. Hanya cari Gedung Windows dan pasang aplikasi itu ke PC atau komputer riba anda.

Untuk permainan, anda juga boleh memasang permainan. Terdapat banyak pilihan permainan yang boleh anda muat turun.

Hanya pilih permainan yang anda mahukan dan anda hanya perlu memuat turun permainan seperti yang anda lakukan sebelum memuat turun aplikasi Windows 10.

Tidak semua aplikasi ini boleh dimuat turun dan dipasang secara percuma. Kadang-kadang anda perlu membayar untuk aplikasi dan permainan tertentu dengan sejumlah wang tertentu. Jika anda tidak keberatan, sudah tentu anda boleh membeli aplikasi atau permainan.

Tetapi jangan lupa juga, memuat turun dan memasang aplikasi dan permainan ke komputer dan komputer riba Windows 10 juga masih memerlukan kapasiti memori penyimpanan, jadi jika terlalu banyak aplikasi atau permainan, maka penyimpanan komputer atau komputer riba juga akan dikurangkan.

Sekarang dia banyak cara untuk memasang aplikasi pada komputer riba Windows 10.

Pernahkah anda cuba memuat turun dan memasang aplikasi dan permainan pada Windows 10 ke komputer PC atau komputer riba anda?

0 Response to "Cara Pasang Aplikasi dan Permainan pada Windows 10"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel