Cara Mendownload Aplikasi pada Laptop atau Komputer

Atas sebab tertentu, mungkin terdapat banyak pengguna yang tidak mempunyai akses kepada koleksi aplikasi yang hanya tersedia di Android seperti Gedung Play, atau mungkin disebabkan oleh masalah dengan sambungan internet, dan terdapat banyak aplikasi yang hanya tersedia untuk peranti tertentu.

Play Store adalah kedai aplikasi dalam talian untuk Android yang disediakan oleh Google, diperkayakan dengan berjuta-juta aplikasi yang tersedia untuk muat turun langsung menggunakan peranti yang serasi dengan Google Play. Walaupun terdapat juga kedai aplikasi lain seperti Apple Store yang ada dan mempunyai skop yang besar, tetapi banyak pemaju menghantar pelbagai aplikasi ke Play Store.

Bagaimanakah saya boleh memuat turun aplikasi pada komputer riba atau komputer?

Terdapat beberapa cara untuk memuat turun, jika pengguna mempunyai telefon bimbit atau peranti mudah alih yang tidak menyokong perkhidmatan tertentu dari Google atau jika aplikasi dan permainan tertentu tidak serasi dengan telefon pintar, atau ingin memuat turun aplikasi pada komputer riba atau melalui komputer, atau muat turun dengan Kod QR, kemudian ikut arahan dalam langkah-langkah di bawah untuk memuat turun fail APK dari Play Store walaupun tanpa memerlukan Akaun Google dan tanpa peranti Android.

JIKA JUGA MUAT TURUN PERMOHONAN atau Perisian untuk WINDOWS pada Komputer ATAU Laptop, kemudian BACA DI SINI, sedangkan untuk APK sila Lanjutkan Membaca.
Cara Muat turun Aplikasi Android dari Play Store

Berikut adalah panduan atau arahan tentang cara memuat turun aplikasi android dari Google Play Store pada komputer riba atau komputer.

Cara Mendownload Aplikasi pada Laptop atau Komputer

Untuk memuat turun aplikasi Gedung Play Android secara langsung tanpa akaun Google pada komputer riba atau komputer:

Kaedah 1
Buka atau ketik pautan berikut play.google.com/store/ dalam penyemak imbas pada komputer riba atau komputer.

Cari dengan menaip nama aplikasi yang dikehendaki di kotak carian teratas kemudian tekan enter.
Klik aplikasi Android yang akan dimuat turun, maka ia akan diarahkan ke pautan untuk aplikasi itu.
Salin pautan dalam pelayar dengan mengklik kanan dan mengklik salinan, kemudian tampal kemudian pada langkah seterusnya.

Buka atau klik pautan di bawah pemuat turun apk, jika iklan muncul atau pergi ke pautan lain, klik saja skip iklan atau cuba klik pautan sekali lagi.
Tampalkan pautan aplikasi dalam penyemak imbas yang disalin di langkah sebelumnya dalam kotak yang disediakan oleh mengklik kanan dan mengklik tampal.

Klik "Hasilkan Muat Turun Pautan" dan kemudian akan muncul dan hanya klik "Klik di sini untuk muat turun", maka fail tersebut akan disimpan pada komputer riba dan komputer atau kemudian boleh dipindahkan ke telefon bimbit atau telefon pintar.

Video: Muat turun APK pada Komputer atau Laptop
Cara Praktikal untuk Men-download Video di Youtube


Kaedah 2

Buka atau klik sambungan pautan berikut menggunakan penyemak imbas Chrome (mesti menggunakan Google Chrome).
Klik "TAMBAHKAN KE CHROME" dan kemudian klik Tambah pelanjutan, kemudian ia akan memasang pelanjutan secara automatik dalam penyemak imbas.
Klik ikon pelanjutan yang terletak di bahagian atas sebelah kanan.

Imej: Aplikasi muat turun pada komputer riba
Klik "APK Downloader" dan kemudian ia akan diarahkan ke halaman muat turun aplikasi.

Imej: 1mobile downloader
Sama seperti dalam langkah 1 di atas, salin dan tampal pautan aplikasi yang anda mahu muat turun.
Klik "Hasilkan Muat Turun Pautan" dan kemudian ia akan diarahkan ke halaman muat turun aplikasi.
Aplikasi ini sudah sedia untuk dimuat turun di pautan yang disediakan atau anda juga boleh mengimbas menggunakan Kod QR.

Kaedah 3

Kaedah ini adalah cara untuk memuat turun menggunakan akaun Google yang sedia ada, supaya ia boleh dimuat turun terus dan dipindahkan ke telefon pintar melalui perintah menggunakan komputer riba atau komputer dan terpakai secara dalam talian dengan kuota data internet yang mencukupi. Akan Dikemaskini Tidak lama lagi.

Selain kaedah yang disebut di atas, terdapat juga beberapa sambungan untuk Chrome yang boleh digunakan untuk memuat turun aplikasi android dari kedai main dengan kata kunci "APK downloader". Mudah-mudahan bermanfaat dan menjadi alat yang berguna bagi pengguna yang mempunyai peranti dengan akses terhad dan hanya ingin menikmati aplikasi pada peranti yang diinginkan.

1 Response to "Cara Mendownload Aplikasi pada Laptop atau Komputer"

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel